Nabestaande bosbranden klaagt overheid aan

Een vrouw van wie drie gezinsleden omkwamen bij de bosbranden in Mati op 23 juli, heeft een proces aangespannen tegen zeven Griekse overheidsfunctionarissen. “Ik ben ervan overtuigd dat de dood van mijn familieleden was voorkomen als de verantwoordelijken volgens de regels hadden gehandeld”, aldus de vrouw.

Varvara Voukaki verloor bij de bosbrand haar man Andreas (54), haar dochter Evita (13) en zoon Grigoris (11). Ze zegt dat de tragedie waarbij 96 mensen om het leven kwamen is veroorzaakt door ‘het totale gebrek aan communicatie en de chaos bij de overheidsdiensten’.

Minister Panos Skourletis van Binnenlandse Zaken is één van de gedaagden. Ook Nikos Toskas wordt gedaagd. Hij stapte enkele dagen na de brand op als minister van Burgerbescherming.

De burgemeester van Marathon en de regionale gouverneur moeten zich ook verantwoorden bij de rechtbank. Net als de voormalige hoofden van de brandweer, politie en civiele beschermingsdienst GSCP die in de nasleep van de brand werden vervangen.

Volgens de advocaat van Voukakis is de aanklacht gebaseerd op bewijsmateriaal dat aantoont dat er door ambtenaren grote fouten zijn gemaakt. Ondertussen blijft ook het Openbaar Ministerie van Athene onderzoek doen naar de branden.

One Response to Nabestaande bosbranden klaagt overheid aan

  1. […] Nabestaande bosbranden klaagt overheid aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: