Hoofd burgerbescherming weg in nasleep brand

Het hoofd van de Griekse civiele beschermingsdienst GSCP heeft vandaag zijn ontslag ingediend. Yiannis Kapakis stapte op in de nasleep van de dodelijke bosbranden van 23 juli.

Kapakis, die in 2015 werd benoemd, wordt vervangen Yiannis Tafyllis, directeur van het Centrum voor veiligheidsstudies, een denktank van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Gisteren had de Griekse regering al de chefs van de brandweer en politie vervangen. Zij zijn opgevolgd door hun adjunct-chefs. Minister Nikos Toskas van Burgerbescherming stapte enkele dagen geleden op. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourleti. Het is de verwachting dat premier Tsipras op korte termijn zijn regering gaat herschikken.

De autoriteiten kregen veel kritiek over de manier waarop gehandeld tijdens de branden. De oppositie verweet de regering te hebben gefaald bij het beschermen van levens. Uit verschillende rapporten blijkt dat er grote fouten zijn gemaakt en inmiddels hebben nabestaanden een eerste rechtszaak tegen de autoriteiten aangespannen.

Het officiële dodental van de branden staat nu op 91, de meeste slachtoffers vielen bij de kustplaats Mati. Er vielen meer dan 150 gewonden, 25 mensen worden nog vermist. Er liggen nog enkele tientallen gewonden met brandwonden in het ziekenhuis. Zes van hen worden nog behandeld op de intensive care.

2 Responses to Hoofd burgerbescherming weg in nasleep brand

  1. […] Na de bosbranden heeft minister van Burgerbescherming Nikos Toskas wel zijn ontslag ingediend.  Ook het hoofd van de Griekse civiele beschermingsdienst en de chefs van de brandweer en politie moesten opstappen. […]

  2. […] Hoofd burgerbescherming weg in nasleep brand […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: