Recordjaar voor schildpadden op Zakynthos

Voor de Caretta Caretta (onechte karetschildpad) op Zakynthos blijkt 2018 een recordjaar. Volgens Archelon, een organisatie die zeeschildpadden in Griekenland beschermt, is het aantal nesten ten opzichte van 2017 met 139 procent gestegen.

Tussen mei en 22 juli werden 1360 nesten geteld op het Ionische eiland. Vorig jaar telden vrijwilligers van Archelon er 545 schildpadnesten. De populairste nestplaats is het strand van Sekania – bij Vasilikos, in het zuidooosten van Zakynthos – waar 750 nesten werden aangetroffen.

De Caretta Caretta legt zijn eieren aan de zuidkant van Zakynthos vanwege de beschutte stranden en de temperatuur van het water. De meeste nesten zijn te vinden op het strand bij Kalamaki en Gerakas, dat in het broedseizoen streng bewaakt wordt door vrijwillgers. Archelon vangt niet alleen gewonde en zieke zeeschildpadden op, maar bewaakt ook de nestplaatsen van de dieren.

Toeristen moeten zich op de stranden aan de voorgeschreven regels houden. ’s Avonds is het niet toegestaan om op het strand te komen. Dan is het exclusief voor de Caretta’s die hun eieren komen leggen, of voor de kleine schildpadjes die ongestoord hun weg naar de zee moeten vinden.

2 Responses to Recordjaar voor schildpadden op Zakynthos

  1. Rob Alberts schreef:

    Goed nieuws!

    Diervriendelijke groet,

  2. […] Recordjaar voor schildpadden op Zakynthos […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: