Mandra opnieuw getroffen door overstromingen

De stad Mandra en het dorp Nea Peramos, ten westen van Athene, zijn na de overstromingen van vorig jaar opnieuw getroffen door noodweer. Hevige regenval veranderde de straten in woeste rivieren.

“Het water heeft alles weggespoeld”, vertelde een inwoner van Mandra aan news245.gr. “Mijn kinderen en ik zijn naar de eerste verdieping gegaan. Het water staat twee meter hoog. Er zal weer een ramp gebeuren, we zijn bang en proberen onszelf te beschermen.”

Er zijn geen meldingen van slachtoffers, maar de brandweer moest 15 mensen bevrijden uit hun auto of woning en bij ongeveer 50 huizen moesten ondergelopen kelders worden leeggepompt. De (snel)wegen rond Mandra werden tijdelijk afgesloten vanwege de overstromingen. Volgens lokale media zijn de ondergelopen gebieden, dezelfde die afgelopen najaar overstroomden.

Op 15 november 2017 werd de regio Attica getroffen door een hevige storm en zware regenval waardoor de straten van Mandra veranderden in kolkende rivieren vol modder en puin. Ook de dorpen Néa Peramos en Megara werden getroffen. Een ramp van Bijbelse proporties, noemde de burgemeester het. In totaal kwamen toen 24 mensen om het leven door de overstromingen.

Administratieve rompslomp

Volgens deskundigen was het slechts een kwestie van tijd voor een dergelijke ramp zou gebeuren als gevolg van slecht ontworpen plannen voor de ontwikkeling van het gebied. Al in 2016 werden essentiële verbeteringen voor het drainagesysteem goedgekeurd, maar de werkzaamheden zijn nog altijd niet begonnen.

“Mensen hebben opnieuw materiële schade geleden en levens werden in gevaar gebracht”, zei burgemeester Mayor Ioanna Kriekouki tegen SKAI TV. Ze zei dat door de overheid beloofde maatregelen om de stad te beschermen al maanden vastlopen op administratieve rompslomp. “We hebben het over niet-bestaand werk dat moest worden uitgevoerd via een niet-bestaande noodprocedure.”

Kriekouki voegde eraan toe dat zij om een ​​ontmoeting met premier Alexis Tsipras heeft gevraagd om de kwestie te bespreken, maar dat ze nog geen antwoord van zijn kantoor heeft ontvangen.

Meer slecht weer

Ook andere delen van Griekenland lijden deze week onder hevige regenval, als gevolg van de zomerstorm ‘Nefeli’. In grote delen van het land viel meer dan 50 millimeter neerslag. Vooral Oost- en Midden-Peloponnesos, Thessalië en Magnisia in Centraal-Griekenland en Halkikidi in het noorden van Griekenland werden zwaar getroffen door hevige regen. Voor vandaag wordt nog meer slecht weer verwacht.

2 Responses to Mandra opnieuw getroffen door overstromingen

  1. […] juni vorig jaar werden Mandra en Nea Peramos opnieuw getroffen door overstromingen na zware regenval. Slachtoffers vielen er toen niet Volgens lokale media waren de ondergelopen […]

  2. […] juni 2018 werden Mandra en Nea Peramos opnieuw getroffen door overstromingen na zware regenval. Slachtoffers vielen er toen niet. Volgens lokale media waren de ondergelopen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: