Historische huizen openen deuren voor publiek

Altijd al een kijkje willen nemen in een van de historische (heren)huizen in Griekenland? Dat kan. Van 24 tot en met 27 mei openen bijna 40 statige panden hun deuren voor het publiek.

Bezoekers krijgen een inkijkje in de lokale architectuur, gedetailleerde ontwerpen en traditionele en stedelijke levensstijlen uit het verleden.  De openstelling van de historische gebouwen is onderdeel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 en moet mensen bewust maken van het belang van het behoud en het behoud van deze stedelijke monumenten.

Het evenement wordt georganiseerd door de in Athene gevestigde Society for the Environment and Cultural Heritage (ELLET), in samenwerking met de European Historic Houses Association (EHHA) uit Brussel.

De Griekse herenhuizen die toegankelijk zijn voor het publiek staan in Nafplio, Athene, Aegina, Thessaloniki, Corfu, Lesvos, Patmos, Skyros, Spetses, Syros, Chios, Sifnos en Kastoria. Ook in andere Europese steden openen historische panden hun deuren.

 • Een volledige lijst met deelnemende Griekse herenhuizen (en hun openingstijden) is te vinden op www.ellet.gr

5 Responses to Historische huizen openen deuren voor publiek

 1. […] Historische huizen openen deuren voor publiek […]

 2. Vera Rooyackers schreef:

  Beste Natascha
  Zoals elk jaar sinds 2000 zijn we enkele weken op Chios in mei-juni en enkele weken in september-oktober. Zonder jouw fantastische Parakalo zouden wij geen mooie huizen hebben bezocht op dit prachtige eiland de voorbije dagen. Dit ging gepaard met interessante en gastvrije ontmoetingen! Fier op Chios omdat 8 van de 40 huizen in heel Griekenland op het eiland zijn. We hebben er 6 van gezien en het was de moeite.
  Enkele uitverkoren eigenaars vonden het niet nodig om aanwezig te zijn en waren zo arrogant om de geïnteresseerden gewoon voor de deur te zetten. Ik hoop dat ze er niet voor betaald zijn.
  Wij als Belgen uit Antwerpen kijken elke dag naar je blog. Het is al enkele jaren geleden dat ik je nog heb geschreven. Het werd hoog tijd.
  Bedankt Natascha!
  Groetjes
  Vera en Frederik

  • Natascha schreef:

   Dank voor jullie vriendelijke woorden Vera en Frederik! En wat leuk dat jullie de huizen hebben bezichtigd. Nog een hele fijne tijd op Chios gewenst.

   Hartelijke groet,
   Natascha

 3. Ton Boxem schreef:

  Dat zou leuk zijn geweest. Wij waren in Nafplio en kwamen zelfs langs het bewuste pand, maar wisten het niet. Helaas pindakaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: