(water)overlast na stortbui in Thessalonki

De hevige regen- en hagelstormen die Thessaloniki gisteren teisterden, zorgen ook vandaag nog voor veel overlast in de stad.

Het waterbedrijf (EYATH) van Thessaloniki sloot in delen van de stad tijdelijk het water af, omdat de kwaliteit van het drinkwater door de zware regenbui was aangetast. De getroffen buurten werden door EYATH voorzien van flessenwater, net als de ziekenhuizen en (kleuter)scholen.

Er zijn ook problemen met elektriciteit, omdat drie verdeelstations in het centrum van Thessaloniki zijn beschadigd en buiten bedrijf zijn gesteld. Verschillende scholen bleven dicht vanwege wateroverlast. Vier mensen moesten door de brandweer uit hun auto’s worden gered.

In een uur tijd viel er gistermiddag 200 mm neerslag. Honderden kelders van huizen en winkels stonden na de stortbui vol water. Bij de brandweer kwamen meer dan 450 telefoontjes binnen om water uit overstroomde huizen te pompen.

Ook het bekendste monument van de stad, de Witte Toren, liep vol met water. De brandweer moest meer dan 70 mensen (toeristen, een schoolklas en werknemers) evacueren.

One Response to (water)overlast na stortbui in Thessalonki

  1. […] (water)overlast na stortbui in Thessalonki […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: