40.000 bedrijven openden én sloten tijdens crisis

Tijdens de financiële crisis zijn heel wat Grieken een eigen onderneming begonnen om een einde te maken aan hun werkloosheid. Dat noodgedwongen ondernemerschap bleek dikwijls een riskante keuze, die gedoemd was om te mislukken.

Volgens cijfers van het Algemeen Handelsregister hadden 39.432 bedrijven die na 1 januari 2012 werden opgericht op 31 december 2017 alweer de deuren gesloten, schrijft de krant Kathimerini. Dat komt neer op ongeveer 20 procent van alle bedrijven die gedurende die zes jaar stopten. Vier van de vijf van deze ondernemingen waren eenmanszaken.

Het grootste deel van de ondernemingen die openden en ook weer verdwenen in de periode 2012 – 2017 bevond zich in de sector foodservice en café’s (6225 zaken, of 15,7 procent van het totaal). In de detailhandel moesten 4631 ondernemingen kort na de opening weer sluiten.

Uit gegevens van het handelsregister blijkt dat de het Griekse midden- en kleinbedrijf voornamelijk bestaat uit eetgelegenheden, cafetaria’s en winkels of ondernemingen die inspelen op de behoeften die ontstonden als gevolg van de crisis, zoals de verkoop van brandhout. Anderen probeerden te profiteren van de populariteit van zonne-energie door overal in het land zonnepanelen te installeren.

2 Responses to 40.000 bedrijven openden én sloten tijdens crisis

  1. […] 40.000 bedrijven openden én sloten tijdens crisis […]

  2. […] 40.000 bedrijven openden én sloten tijdens crisis […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: