Griekse banken doorstaan stresstest

Griekse banken hebben de laatste stresstest van de Europese Centrale Bank doorstaan. Volgens de ECB zijn de kapitaalbuffers van de vier grootste banken in Griekenland redelijk op orde. Nieuwe kapitaalinjecties zijn waarschijnlijk niet nodig.

De ECB publiceerde de testresultaten van Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece en Piraeus Bank. In het slechtste economische scenario dat is onderzocht raken de banken in 2020 in totaal 15,5 miljard euro kwijt.

Van de vier banken staat Piraeus Bank er het slechtst voor. Volgens topman Christos  Megalou heeft de bank nog wat huiswerk te doen en zullen er maatregelen worden genomen om de financiële stabiliteit te verbeteren.

Bij een stresstest onderzoekt de Europese Centrale Bank of banken gezond genoeg zijn om overeind te blijven als het financieel-economisch klimaat ernstig verslechtert.

De Griekse banken werden aan een stresstest onderworpen om te kijken hoe ze ervoor staan in aanloop naar het einde van het derde Europese steunprogramma. Dat programma loopt op 20 augustus af. In de zomer wordt de balans opgemaakt en gekeken of Griekenland financieel weer op eigen benen kan staan.

In totaal heeft Griekenland sinds 2010 zo’n 272,7 miljard euro aan noodleningen ontvangen. Daarvan is inmiddels 13 miljard euro terugbetaald.

2 Responses to Griekse banken doorstaan stresstest

  1. Rob Alberts schreef:

    Nu nog de Grieken door de stresstest.

  2. […] Griekse banken doorstaan stresstest […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: