Olympiakos-eigenaar beschuldigd van drugshandel

Olympiakos-eigenaar, mediabaas en scheepsmagnaat Vangelis Marinakis wordt beschuldigd van drugshandel, smokkel en financiering van een criminele organisatie. Een Griekse officier van justitie heeft een aanklacht tegen hem ingediend.

Marinakis zou betrokken zijn bij een zaak die vier jaar geleden aan het rollen werd gebracht. De Griekse kustwacht ontdekte toen een recordhoeveelheid van twee ton drugs – voornamelijk heroïne – aan boord van de kleine tanker Noor I en in een loods in de buurt van Athene. De tanker vervoerde ook 18 ton illegale stookolie. Een rechtbank heeft in die zaak 15 mensen tot gevangenisstraf veroordeeld.

De aanklacht tegen Marinakis werd ingediend na een gerechtelijk onderzoek naar geldstromen die in verband worden gebracht met de financiering van de tanker. De 50-jarige Marinakis ontkent alle aantijgingen. Hij zegt dat de beschuldigingen juridisch ongegrond zijn en noemt de aanklacht een complot van de linkse regering.

“Er is niet het minste bewijs tegen mij”, zegt Marinakis in een verklaring op de website van Olympiakos. “Leden van de regeringscoalitie hebben het voortdurend op me gemunt.” Ook beweert hij dat de resultaten van een onderzoek zijn onschuld zullen bewijzen.

Ook drie naaste medewerkers van Marinakis zijn in staat van beschuldiging gesteld. Het gaat om de advocaat Vangelis Bairaktari, scheepsverzekeraar Ilias Tsakiris en de voormalige CEO van de rederij Capital, Nikos Syntichaki. Zij mogen het land voorlopig niet verlaten.

Marinakis is geen onbesproken figuur in Griekenland. De zakenman lag in 2014 onder vuur omdat hij betrokken zou zijn bij matchfixing. In 2011 werd de naam van Marinakis ook al genoemd in een matchfixing-schandaal. Hij was toen voorzitter van de Griekse Super League en werd verdacht van betrokkenheid bij omkoping en het beïnvloeden van wedstrijden. Marinakis werd niet veroordeeld.

One Response to Olympiakos-eigenaar beschuldigd van drugshandel

  1. […] Olympiakos-eigenaar beschuldigd van drugshandel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: