Dragasakis nieuwe minister van Economische Zaken

De Griekse vice-premier Yiannis Dragasakis wordt de nieuwe minister van Economische Zaken. Premier Alexis Tsipras voerde vandaag een herschikking van zijn kabinet door nadat Dimitris Papadimitriou zijn functie neerlegde.

Papadimitriou stapte op na een rel over een huurvergoeding voor zijn vrouw – en staatssecretaris van Werkgelegenheid en Sociale Solidariteit – Rania Antonopoulou. Ze ontving twee jaar lang 1000 euro huursubsidie voor een appartement in de chique Atheense wijk Kolonaki. Vanwege die kwestie moest Antonopoulou opstappen. Papadimitriou en Antonopoulou zijn de rijkste bewindslieden in het kabinet.

Premier Tsipras greep het vertrek van het paar aan om zijn kabinet op zes posities te wisselen.

  • Yiannis Dragasakis wordt minister van Economische Zaken en Ontwikkeling. Hij blijft daarnaast vice-premier.
  • Dimitris Vitsas vervangt Yiannis Mouzalas als minister van Migratiezaken. Hij was staatssecretaris van Defensie. Mouzalas stopt om gezondheidsredenen.
  • Voormalig partijleider van DIMAR (Democratisch Links) Fotis Kouvelis krijgt de oude functie van Vitsas op het ministerie van Defensie. Tot 2010 was Kouvelis lid van Syriza.
  • Meropi Tzoufi wordt de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs, die positie was vacant na het vertrek van Kostas Zouraris. Tzoufi zit nu in het parlement voor Syriza.
  • Thanasis Iliopoulos wordt vice-minister van Werkgelegenheid en Sociale Solidariteit. Het ministerie van Werkgelegenheid zal voortaan bestaan uit één minister en twee vice-ministers.
  • Konstantinos Stratis wordt vice-minister van Cultuur en Sport. Hij zal zich voornamelijk bezig gaan houden met cultuurzaken.

One Response to Dragasakis nieuwe minister van Economische Zaken

  1. […] Dragasakis nieuwe minister van Economische Zaken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: