Ministerskoppel stapt op na huursubsidie-rel

Minister van Economische Zaken Dimitris Papadimitriou (Syriza) is afgetreden na een rel over een huurvergoeding voor zijn vrouw, Rania Antonopoulou.

Antonopoulou moest gisteren opstappen als staatssecretaris van Werkgelegenheid nadat de  krant Eleftheros Typos ontdekte dat ze maandelijks 1000 euro huursubsidie kreeg voor  een appartement in de chique Atheense wijk Kolonaki. In totaal ging het om een bedrag van 23.000 euro.

Ze kreeg de vergoeding op grond van een regeling die bedoeld is om parlementsleden en ministers die van buiten Athene komen aan betaalbare woonruimte te helpen. Antonopoulou en Papadimitriou woonden in de VS voordat ze toetraden tot het kabinet van premier Alexis Tsipras.

Antonopoulou zegt dat ze niets illegaals heeft gedaan en volgens de regels recht had op de huursubsidie, maar dat ze bereid is het geld terug te storten. Voor premier Tsipras was dat niet voldoende, hij neemt het haar vooral kwalijk dat ze zelf de aanvraag voor de subsidie heeft ingediend terwijl ze samen met haar man de rijkste bewindslieden uit zijn kabinet zijn.

Uit de vermogensverklaring van het echtpaar blijkt dat Papadimitriou in 2015 een inkomen van ruim 350.000 euro had, plus ruim 2 miljoen euro aan aandelen. Antonopoulou gaf op dat ze 275.000 euro aan aandelen bezat. Op hun gezamenlijke rekening stond 390.000 euro en ook bezitten ze diverse panden in binnen- en buitenland.

Dimitris Papadimitriou was sinds november 2016 minister van Economische Zaken, Rania Antonopoulou was sinds januari 2015 als staatssecretaris van Werkgelegenheid belast met sociale solidariteit en het terugdringen van de werkloosheid.

2 Responses to Ministerskoppel stapt op na huursubsidie-rel

  1. […] stapte op na een rel over een huurvergoeding voor zijn vrouw – en staatssecretaris van Werkgelegenheid en Sociale Solidariteit – […]

  2. […] Ministerskoppel stapt op na huursubsidie-rel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: