‘Oniro mou’ is Griekse Songfestival-inzending

Griekenland wordt dit jaar op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Yianna Terzi met het nummer ‘Oniro Mou’ (Mijn droom).

Samen met vier andere artiesten was ze geselecteerd voor de finale van Ellinikós Telikós 2018, die op 22 februari uitgezonden had moeten worden. Twee van de acts werden echter gediskwalificeerd omdat ze geen ‘Grieks geluid’ zouden hebben. Twee anderen werden uit de competitie gehaald omdat de platenmaatschappijen weigerden een vergoeding van 20.000 euro te betalen aan de Griekse omroep ERT. Daardoor bleef het nummer van Terzi als enige over.

Yianna Terzi werd in 1980 geboren in Thessaloniki en is de dochter van de populaire Griekse zanger Paschalis Terzis. In 2006 bracht ze haar eerste album uit: ‘Gyrna to Kleidi’. In 2008 verhuisde ze van Athene naar New York, waar ze werkte als een talentscout voor Interscope Records.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 8, 10 en 12 mei gehouden in Lissabon. Griekenland is ingeloot in de eerste halve finale op 8 mei, België is daarin een van de concurrenten. Van de zestien deelnemers gaan er tien door naar de finale op 12 mei.

Vorig jaar werd Griekenland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door zangeres Demy met het nummer ‘This is love’. Zij eindigde toen als negentiende. Sinds 2004 eindigde Griekenland vier keer niet bij de beste tien landen in de grote finale. Hoogtepunt was 2005 toen Helena Paparizou het Songfestival won met ‘My number one’.

5 Responses to ‘Oniro mou’ is Griekse Songfestival-inzending

 1. ingrid osephius schreef:

  Ja zo doen ze dat hier. Als ze iemand willen laten winnen verzinnen ze gewoon redenen om de concurrentie uit te sluiten. De laatste keer hebben we gewonnen met My number one. Had dat dan een Grieks geluid?

 2. I. schreef:

  Super mooi liedje.
  Grote kanshebber !

 3. […] ‘Oniro mou’ is Griekse Songfestival-inzending […]

 4. […] ‘Oniro mou’ is Griekse Songfestival-inzending […]

 5. […] “Oniro mou” is Griekse Songfestival-inzending […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: