Athene werkt aan eigen post-bailoutplan

Griekenland wil zijn eigen kapitaalbuffer opbouwen om de eerste periode na het aflopen van het huidige steunprogramma door te kunnen komen. Dat zei minister van Financiën Efklidis Tsakalotos in een interview met persbureau Reuters.

Samen met ongebruikte Europese reddingsfondsen zou Griekenland zich dan – indien nodig – een jaar kunnen bedruipen. De buffer is onderdeel van een breder eigen plan dat de nadruk gaat leggen op hervormingen, sociaal beleid en economische groei.

De minister zei ook dat er op korte termijn gesprekken worden gevoerd met de Europese kredietverstrekkers over een verlichting van de Griekse schuld. Leidraad bij die gesprekken is een Frans voorstel om het niveau van schuldherstructurering te koppelen aan economische prestaties. “We hebben het gevoel dat we de afgelopen drie jaar geloofwaardigheid hebben opgebouwd”, zei Tsakalotos.

In augustus loopt het huidige steunprogramma af, daarna zal Griekenland op eigen benen proberen te staan. Een speciale kredietlijn als voorzorgsmaatregel is daarbij niet nodig, stelt Tsakalotos.

2 Responses to Athene werkt aan eigen post-bailoutplan

  1. […] Athene werkt aan eigen post-bailoutplan […]

  2. […] week zei de Griekse minister van Financiën Efklidis Tsakalotos dat Griekenland een eigen kapitaalbuffer wil opbouwen om de eerste periode na het aflopen van het huidige steunprogramma door te kunnen komen. Daarmee […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: