Onverwachte meevaller voor 10.000 Griekse belastingbetalers

Voor 10.963 Griekse belastingbetalers had Kerstavond een leuke verrassing in petto. Hun bonnetjes vielen in de prijzen bij een bijzondere loterij van het ministerie van Financiën.

De loterij is gebaseerd op aankopen of betalingen die in januari – september en november 2017 zijn gedaan met creditcards, pinpas of via online bankieren. Er waren tien verschillende trekkingen, een voor iedere maand. De winnaars van oktober waren in november al bekendgemaakt.

Iedereen met een Grieks belastingnummers kon meedoen aan de loterij, hun transactiebonnen werden gekoppeld aan een lotummer. Vier belastingbetalers wonnen elk 3000 euro, 29 mensen wonnen een bedrag van 2000 euro, de andere winnaars ontvingen 1000 euro. De prijzen zijn belastingvrij en kunnen niet in beslag worden genomen door schuldeisers

De trekkingsresultaten zijn gepubliceerd op de website www.aade.gr, van de Onafhankelijke Autoriteit voor Overheidsontvangsten. De loterij voor de bonnen van de maand december wordt eind januari gehouden.

Het is de eerste keer dat de Griekse overheid zo’n loterij organiseert. Het idee werd enkele jaren geleden al gelanceerd als een manier om belastingontduiking aan te pakken en het betalen met pinpas of creditcard aantrekkelijker te maken.

Belastingontduiking is een groot probleem in Griekenland. Geschat wordt dat de fiscus op jaarbasis tussen de 11 en 16 miljard euro misloopt.

One Response to Onverwachte meevaller voor 10.000 Griekse belastingbetalers

  1. […] Onverwachte meevaller voor 10.000 Griekse belastingbetalers […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: