Verkeerschaos door zware sneeuwval

In delen van Noord- en Midden-Griekenland heeft zware sneeuwval voor verkeershinder gezorgd. De problemen begonnen gistermiddag rond 15.00 uur. Honderden automobilisten hebben gisteren urenlang vastgestaan op de snelweg Athene-Lamia.

Meerdere vrachtwagens strandden op de belangrijke noord-zuidas op de ijzige wegen en het duurde uren voor de snelweg weer sneeuwvrij was gemaakt. Het verkeer kwam ongeveer 100 km ten noorden van Athene tot stilstand. Er ontstond een file van 14 kilometer, omdat duizenden Atheners onderweg waren naar het noorden voor de kerstvakantie.

“We wilden kerstmis vieren in ons dorp in Noord-Griekenland en zaten hier meer dan zes uur vast op de snelweg”, zei een automobilist op de Griekse radio. De verkeerspolitie legde voor de komende 48 uur een rijverbod voor vrachtwagens op de snelwegen op.

Ook in andere delen van Griekenland heeft de zware sneeuwval problemen veroorzaakt. Veel wegen in Centraal-Griekenland waren alleen met sneeuwkettingen begaanbaar en enkele dorpen werden afgesneden van de buitenwereld of zitten zonder elektriciteit.

Op de Peloponnesos bevrijdden hulpdiensten passagiers uit een bus die was gestrand in de buurt van Kalavryta. Een gezin met vier kleine kinderen en een herder met zijn schapen raakten ingesneeuwd in de bergachtige gebieden van Kalavryta.

Er waren ook problemen voor het luchtverkeer. Vanwege de sneeuwstorm moesten twee vluchten uit Brussel en Lissabon uitwijken naar Kos. Voor vandaag wordt opnieuw sneeuw en harde wind verwacht.

One Response to Verkeerschaos door zware sneeuwval

  1. […] Verkeerschaos door zware sneeuwval […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: