Varoufakis wil meedoen aan volgende verkiezingen

Yanis Varoufakis wil meedoen bij de eerstvolgende parlementsverkiezingen in Griekenland. Hij onthulde dat in het programma Kalimera Ellada van tv-zender ANT1.

In februari houdt zijn pan-Europese democratische beweging Diem25 in Griekenland een conferentie ter voorbereiding van de lancering van een nieuwe groepering. De beoogde partij is nog op zoek naar een naam.

In het interview uitte Varoufakis ook kritiek op premier Alexis Tsipras omdat die ‘een verhaal vertelt dat niet strookt met de werkelijkheid’. “Tsipras bedrijft op dit moment geen politiek. Het enige wat hij doet, is het uitvoeren van richtlijnen die per e-mail uit Brussel komen”, zei Varoufakis over zijn voormalige kameraad.

Varoufakis kondigde ook aan dat DiEM25 bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2019 mee zal doen met kandidaten uit Polen, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk en Italië. De kandidaten zullen tot nationale politieke partijen behoren, zei Varoufakis, die zelf de Griekse DiEM25-partij gaat leiden.

De 56-jarige econoom was van januari tot juli 2015 minister van Financiën van Griekenland. Een dag na het referendum van 5 juli stapte hij op. In februari 2016 lanceerde Varoufakis zijn nieuwe pan-Europese democratische beweging DiEM25.

2 Responses to Varoufakis wil meedoen aan volgende verkiezingen

  1. […] Varoufakis wil meedoen aan volgende verkiezingen […]

  2. […] Varoufakis wil meedoen aan volgende verkiezingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: