Oostenrijk geeft gestolen antiquiteiten terug

Oostenrijk geeft 26 antiquiteiten die tijdens de nazi-bezetting illegaal werden uitgevoerd terug aan Griekenland. De voorwerpen worden morgen officieel overgedragen in een ceremonie op de Griekse ambassade in Wenen. Dat heeft het Griekse ministerie van Cultuur bekend gemaakt.

Elf van de ontvreemde antiquiteiten dateren uit de Minoïsche periode, zeven uit de klassieke Hellenistische periode. Verder zijn er nog fragmenten van terracotta beeldjes, vaten en potten van klei en enkele andere voorwerpen.

De antiquiteiten werden in 1941 door de Oostenrijkse generaal Julius Ringel gesmokkeld uit een museum bij de archeologische site van Knossos op Kreta en Villa Ariadne (gebouwd door de Engelse archeoloog Sir Arthur Evans, die bekend werd door de opgraving van het paleis van Knossos)  Voor 1945 werden de voorwerpen door Ringel aangeboden aan de universiteit van Graz.

Nadat de universiteit onlangs bij een inventarisatie ontdekte dat de antiquiteiten gestolen waren, liet ze in een brief aan het Griekse ministerie van Cultuur weten dat de voorwerpen terug zouden worden gegeven aan Griekenland. De oudheden gaan naar het Archeologisch Museum van Heraklion.

One Response to Oostenrijk geeft gestolen antiquiteiten terug

  1. […] Oostenrijk geeft gestolen antiquiteiten terug […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: