Geen WK voor Griekenland

Het is Griekenland niet gelukt om zich via de play-offs te plaatsen voor het WK. Na de 4-1 in Kroatië eindigde de return in Piraeus in 0-0.

Na de forse nederlaag in Zagreb hadden de Grieken iets goed te maken en de ploeg van bondscoach Skibbe probeerde een vroege goal te forceren. Ondanks diverse pogingen lukte dat niet.

De Kroaten kwamen nooit echt in de problemen en waren in de eerste helft de betere partij. Maar ook zij scoorden niet, al was Perisic vlak voor rust dichtbij een doelpunt. Zijn schot spatte uiteen op de paal.

Na rust ging het niet veel beter voor de Grieken. Ze troffen in de 79e minuut wel doel, maar het doelpunt van Dimitris Pelkas werd door scheidsrechter Kuipers afgekeurd vanwege buitenspel. Panagiotis Tachtsidis en de invallers Giannis Gianniotas en Pelkas kregen daarna nog een een paar aardige kansen, maar de bal wilde er niet in.

Het wonder van Piraeus bleef uit. Het 0-0 gelijkspel was voor Kroatië voldoende om zich eenvoudig te plaatsen voor het WK van komende zomer.

3 Responses to Geen WK voor Griekenland

  1. […] de play-offs buigen voor Kroatië. Na de nederlaag van 4-1 in Zagreb kwamen de Grieken in Piraeus niet verder dan 0-0 tijdens de […]

  2. […] Skibbe stond sinds oktober 2015 aan het roer bij het Griekse nationale elftal, nadat Griekenland er niet in geslaagd was zich te kwalificeren voor het EK van 2016. In november vorig jaar tekende hij een nieuw tweejarig contract bij de Griekse bond, ondanks het mislopen van het WK van 2018. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: