Alleen een wonder brengt Grieken naar het WK

Het WK in Rusland is heel ver weg voor Griekenland. In Kroatië verloor de zwak spelende ploeg van bondscoach Michael Skibbe het eerste play-offduel met 4-1.

De Grieken keken al na 19 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. In de 13e minuut liet doelman Orestis Karnezis een terugspeelbal te ver van zijn voet springen en haalde daarna Kalinic onderuit. De scheidsrechter wees naar de stip en Modric benutte de strafschop. Niet veel later maakte Kalinic de 2-0.

Na een half uur spelen kopte verdediger Sokratis Papastathopoulos een hoekschop van Kostas Fortounis achter de Kroatische doelman – het was de eerste kans voor de Grieken. Lang duurde de pret niet, want vlak daarna maakte Perisic de 3-1. Het had nog erger kunnen uitpakken als de Kroaten alle kansen hadden benut. Kort na rust profiteerde de thuisploeg van een fout van Kostas Stafylidis die de bal met zijn borst terug wilde spelen op doelman Karnezis. De bal belandde voor de voeten van Kramaric, die de 4-1 maakte.

Skibbe kon in Zagreb geen beroep doen op Kostas Manolas. De FIFA schorste de verdediger omdat hij in het kwalificatieduel tegen Cyprus op 7 oktober in de slotfase bewust een gele kaart pakte. “Soms neemt de FIFA een aantal ‘speciale’ beslissingen en dit is zo’n ‘speciale’ beslissing. Ik weet niet hoe ze dat besloten hebben, maar wat de FIFA heeft gedaan klopt niet”, aldus de bondscoach.

Op 12 november staat de return in Piraeus op het programma, maar die wedstrijd lijkt slechts een formaliteit. Bij beide duels zijn supporters van de tegenpartij niet welkom, uit angst voor ongeregeldheden.

3 Responses to Alleen een wonder brengt Grieken naar het WK

  1. […] is Griekenland niet gelukt om zich via de play-offs te plaatsen voor het WK. Na de 4-1 in Kroatië eindigde de return in Piraeus in […]

  2. […] Alleen een wonder brengt Grieken naar het WK […]

  3. […] tweede in de groep achter België en moest vervolgens in de play-offs buigen voor Kroatië. Na de nederlaag van 4-1 in Zagreb kwamen de Grieken in Piraeus niet verder dan 0-0 tijdens de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: