Linkse terreurgroep verdacht van aanslag op agenten

De kogels die gisteravond werden afgevuurd op agenten bij het kantoor van PASOK zijn afkomstig van hetzelfde wapen dat werd gebruikt bij twee eerdere aanvallen op het partijkantoor en een aanslag op de Mexicaanse ambassade in 2016.

Dat hebben ballistische tests uitgewezen. Het gebruikte wapen was een 7,62 mm Kalasjnikov automatisch geweer.

De eerdere aanslagen, die grote gelijkenis vertonen met de beschieting van gisteren, werden opgeëist door een relatief nieuwe groepering die zich Revolutionaire Zelfverdediging noemt. Deze stadsguerilla schoot in april 2014 en in januari van dit jaar op agenten die het partijkantoor van PASOK bewaakten. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

De beschieting van begin dit jaar zou een vergelding zijn voor de arrestatie van de voortvluchtige terrorist Pola Roupa en haar handlanger. Roupa is een vermeend prominent lid van de extreemlinkse militante groepering Revolutionaire Strijd, die sinds 2012 op de vlucht was.

Revolutionaire Zelfverdediging eiste ook de verantwoordelijkheid op voor de beschieting van de Mexicaanse ambassade in juli 2016 en de aanslag met een handgranaat op de Franse ambassade in november vorig jaar. Een agent die op wacht stond raakte gewond aan zijn been.

Ook bij de aanslag van gisteravond waren agenten het doelwit. Volgens de vice-president van de Bond van Atheens politiepersoneel richtte de schutter van een afstand van 30 tot 40 meter op de hoofden van twee agenten, die de kogels konden ontwijken. De dader vluchtte op een motor die werd bestuurd door een handlanger.

Volgens een van de agenten die onder vuur werden genomen had de schutter de intentie om te doden. “Ik zag een lange, in het zwart geklede man met een capuchon op. Hij naderde het gebouw en had een geweer in zijn handen”, vertelde de agent aan Griekse media.”Voor ik doorhad wat er aan de hand was, hoorde ik schoten en liet ik me op de stoep vallen. Toen ik opstond zag ik een kogelgat in de muur, op dezelfde hoogte als waar mijn hoofd was geweest. Het is een wonder dat ik het heb overleefd.”

One Response to Linkse terreurgroep verdacht van aanslag op agenten

  1. […] Linkse terreurgroep verdacht van aanslag op agenten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: