Witte truffel van 510 gram gevonden in Kalambaka

In de buurt van Kalambaka is een dure gastronomische schat ontdekt. Een medewerker van het Natuurhistorisch Museum en Paddestoelenmuseum van Meteora vond in de bergen een buitengewoon grote witte truffel.

Caveur Christos Plesiotis en zijn truffeljachthond Brio vonden een witte truffel (Tuber Magnatum) van 510 gram. Het is de grootste die de laatste jaren in Griekenland werd gevonden en de op een na grootste in Europa dit jaar. De grootste, met een gewicht van 570 gram, werd enkele dagen geleden gevonden in Italië. Normaal wegen witte truffels tussen de 50 en 150 gram.

De vondst vervult ons met trots en blijdschap, zei museumdirecteur Nikos Pallas tegen persbureau ANA-MPA: “Dit toont eens te meer de grote natuurlijke rijkdom die we hebben in Griekenland.” De witte truffel is de koningin onder de truffels en de prijs kan oplopen tot 5000 euro per kilo. Ze is alleen plukvers lekker en verliest de volgende dagen snel aan smaak en geur.

Plesiotis en het Natuurhistorisch Museum willen de truffel veilen voor een goed doel. In 2007 werd in Florence een witte truffel van 1,5 kilo geveild voor 330.000 dollar.

One Response to Witte truffel van 510 gram gevonden in Kalambaka

  1. […] Witte truffel van 510 gram gevonden in Kalambaka […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: