Play-offs tussen Grieken en Kroaten zonder uitfans

Bij de twee play-offwedstrijden tussen Kroatië en Griekenland om een WK-ticket zijn volgende maand geen fans van het bezoekende land welkom. De voetbalbonden van Kroatië en Griekenland hebben dat besloten uit angst voor ongeregeldheden.

“Het risico voor deze twee wedstrijden is in onze ogen te groot. We hebben de FIFA en UEFA van ons besluit op de hoogte gebracht”, aldus de Kroatische voetbalbond.

In 2011 ging het mis op de tribunes toen Griekenland en Kroatië elkaar troffen in een kwalificatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap van 2012. In 2010 waren er rellen bij het duel tussen Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki in de Europa League. Kroatische supporters gooiden toen stenen naar een bus met PAOK-fans en staken hem in brand.

Kroatische fans misdroegen zich ook in kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 en het WK van 2018. Daardoor speelde Kroatië de wedstrijden tegen IJsland en Turkije achter gesloten deuren.

De animositeit tussen Kroatische en Griekse fans wordt aangewakkerd door vriendschappelijke banden tussen Griekse en Servische fans. De supportersgroepen komen vaak samen als een van hen op club- of internationaal niveau tegen Kroatië speelt.

De eerste play-offwedstrijd wordt op 9 november gespeeld in Zagreb. Drie dagen later volgt de return in Griekenland. De winnaar gaat naar het WK.

3 Responses to Play-offs tussen Grieken en Kroaten zonder uitfans

  1. […] Play-offs tussen Grieken en Kroaten zonder uitfans […]

  2. […] Manolas is voor de return op 12 november wel speelgerechtigd. Beide wedstrijden worden zonder bezoekers van de tegenpartij gespeeld, uit angst voor […]

  3. […] Piraeus op het programma, maar die wedstrijd lijkt slechts een formaliteit. Bij beide duels zijn supporters van de tegenpartij niet welkom, uit angst voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: