Schäuble: ‘Athene zelf verantwoordelijk voor problemen’

Griekenland moet ophouden met anderen de schuld te geven van zijn financiële problemen. Athene moet zich houden aan de hervormingsagenda en niet vertrouwen op schuldverlichting. Dat zei Wolfgang Schäuble in een interview met Skai TV.

De 75-jarige Duitse scheidend minister van Financiën is een fervent voorstander van de zware bezuingingsmaatregelen die aan Griekenland zijn opgelegd in ruil voor noodleningen. Het zorgde ervoor dat Schäuble gehaat wordt door een groot deel van de Grieken.

In een afscheidsinterview met Skai herhaalde Schäuble – die voorzitter van de Bondsdag wordt – dat Athene verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn financiële moeilijkheden. “De problemen van Griekenland zijn de problemen van Griekenland”, aldus Schäuble, die meent dat hij geen aandeel heeft gehad in de Griekse crisis.

Volgens de Duitser gebruiken de Griekse politici de kredietverstrekkers als een excuus om bezuinigingen op te leggen. “Dat maakt me verdrietig, want niemand wilde Griekenland beschadigen.” Als voorbeeld noemt hij het besluit om de pensioenen te verlagen in plaats van rijke reders belasting te laten betalen. “Dat was geen besluit van het Duitse parlement, maar van de Griekse overheid.”

2 Responses to Schäuble: ‘Athene zelf verantwoordelijk voor problemen’

  1. Rob Alberts schreef:

    Dit zullen de Grieken niet graag lezen …..

    Vriendelijke groet,

  2. […] Schäuble: ‘Athene zelf verantwoordelijk voor problemen’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: