Varoufakis’ afscheidsboodschap voor Schäuble


Dat het tussen Yanis Varoufakis en de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble nooit heeft geboterd, is algemeen bekend. “We couldn’t even agree to disagree”, zei Varoufakis eens. Schäuble is een fervent pleitbezorger van zware bezuinigingsbeleid dat werd opgelegd aan de Grieken; maatregelen die door Varoufakis ‘fiscale waterboarding’ werden genoemd.

Na de Duitse verkiezingen van afgelopen week werd bekend dat de 75-jarige Schäuble niet terugkeert in het nieuwe kabinet van Angela Merkel, maar voorzitter wordt van de Bondsdag. In Griekenland zal dit nieuws met gejuich zijn ontvangen. Varoufakis nam tijdens een toespraak in Patras op (niet zo) subtiele wijze afscheid van de Duitse minister.

De flamboyante Griekse ex-minister van Financiën droeg een t-shirt met daarop een man in een rolstoel die over een liggende man heenrijdt en de tekst ‘It’s the economy stupid’. Dit is onmiskenbaar een verwijzing naar Schäuble. De Duitse minister zou dat in 2016 tegen premier Tsipras hebben gezegd tijdens een een bijeenkomst in Davos.

NB: Schäuble zei in Davos letterlijk ‘It’s the implementation, stupid’, hij parafraseerde daarmee de beroemde onliner die Bill Clinton gebruikte tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1992.

2 Responses to Varoufakis’ afscheidsboodschap voor Schäuble

  1. M A Toren schreef:

    I am so happy that Schauble disapears a little…hate this man deeply..

  2. […] Varoufakis’ afscheidsboodschap voor Schäuble […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: