Overstromingen na storm op Samothraki

Een zware storm heeft forse schade aangericht op het eiland Samothraki in het noordelijke deel van de Egeïsche Zee. In enkele uren tijd viel er gisteravond zo’n 313 millimeter regen.

Straten veranderden in rivieren, winkels en woningen liepen onder water en een muur van het stadhuis stortte in. Ook wegen, een gezondheidscentrum, landbouwgrond en de watervoorziening op het eilanden liepen schade op. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer moest vier mensen redden uit hun auto.

De autoriteiten hebben op het eiland de noodtoestand uitgeroepen. De scholen op Samothraki blijven vandaag gesloten. Minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourletis heeft 150.000 euro vrijgemaakt voor noodhulp.

Ongeveer 200 militairen uit andere delen van Griekenland zijn ingezet om te helpen bij het puinruimen en het herstellen van de stormschade.

De situatie op Samothraki een dag na de storm:

5 Responses to Overstromingen na storm op Samothraki

  1. Christine Lanoo schreef:

    Jullie artikel verwoord niet echt wat hier is gebeurt, het eiland is in 2 gesplitst, van het gemeentehuis blijft niets meer over alles is verloren, het ziekenhuis is verwoest, verschillende winkels en huizen liggen onder het puin, de wegen al in erbarmelijke staat waren zijn nu helemaal verwoest, beekjes van 1m zijn veranderd in kolkende rivieren van wel 15m breed, olijfbomen vernield, …. teveel om op te noemen… er zijn geen middelen om alles terug op te bouwen! Er is hulp nodig!!! Veel hulp!!!!!

  2. […] Overstromingen na storm op Samothraki […]

  3. […] jaar geleden werd Samothraki getroffen door hevige stortbuien waarbij in enkele uren tijd zo’n 313 millimeter regen viel. Modderstromen die langs de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: