Panathinaikos-eigenaar Alafouzos stapt op

Panathinaikos-eigenaar Yiannis Alafouzos heeft zijn vertrek aangekondigd. De 60-jarige scheeps- en mediamagnaat zegt dat hij de financiële lasten van de voetbalclub niet meer kan opbrengen.

“Nadat ik Panathinaikos in 2012 van de rand van de afgrond redde, heb ik 42 miljoen euro uit mijn eigen zak in de club geïnvesteerd”, zegt Alafouzos in een schriftelijke verklaring die werd uitgezonden via zijn tv-zender Skai. “Nu staat onze club weer op een kantelpunt. Voor mij persoonlijk is vanuit psychologisch en economisch oogpunt onmogelijk om het team te onderhouden.”

De belangrijkste aandeelhouder van Panathinaikos had ook kritiek op de schaduwzijde van het Griekse voetbal. Volgens Alafouzos zijn de ondergrondse krachten in het voetbal te sterk, hoe hard hij ook zijn best deed om corruptie te bestrijden. “Ik had het romantische, dwaze idee dat ik de Griekse realiteit kon helpen veranderen door een gezond team op te zetten zonder verborgen connecties. Ik had het mis. Het  is te diep geworteld.”

Door het vertrek van Alafouzos dreigt Panathinaikos in zwaar weer te komen. De Atheense club heeft een schuld van 50 miljoen en zonder investeerders of nieuwe eigenaar ligt een faillissement op de loer. Dat zou betekenen dat Panathinaikos wordt teruggezet naar de derde divisie, net zoals AEK Athene in 2013 overkwam.

Alafouzos, die nog wel bereid is om maximaal 20 miljoen beschikbaar te stellen om de club voorlopig op de been te houden, heeft alle rijke Panathinaikos-aanhangers opgeroepen om de club financieel te steunen. “Ik heb gedaan wat ik kon. Nu is het tijd voor degenen die van de club houden en het zich kunnen veroorloven om dat te doen.”

Deze zomer moest Panathinaikos noodgedwongen een aantal spelers verkopen, waaronder Marcus Berg, Sebastian Leto, Zeca en Victor Klonaridis. Volgens berichten in Griekse kranten overweegt Panathinaikos ook aanvoerder Dimitris Kourbelis te verkopen. De club staat momenteel elfde in de Griekse competitie en is al uitgeschakeld in de Europa Cup.

3 Responses to Panathinaikos-eigenaar Alafouzos stapt op

  1. […] Panathinaikos-eigenaar Alafouzos stapt op […]

  2. […] september kondigde Panathinaikos-eigenaar Yiannis Alafouzos zijn vertrek aan, omdat hij de financiële lasten van de voetbalclub niet meer kan opbrengen. Een opvolger is nog […]

  3. […] september vorig jaar kondigde Panathinaikos-eigenaar Alafouzos zijn vertrek aan, omdat hij de financiële lasten van de voetbalclub niet meer kan opbrengen. Sinds zijn aantreden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: