Notoire drankrijders riskeren levenslang rijverbod

Wie voor de tweede keer een ongeluk veroorzaakt terwijl er te veel alcohol in het spel is, riskeert een levenslang rijverbod. Het Griekse ministerie van Justitie wil strengere sancties gaan opleggen voor fatale verkeersongevallen veroorzaakt door automobilisten die dronken zijn of doorrijden na een ongeluk.

Justitie-minister Stavros Kontonis zei dat op een bijeenkomst met moeders van verkeersslachtoffers. Volgens Kontonis moeten automobilisten die een dodelijk ongeval veroorzaken omdat ze dronken achter het stuur zitten of veel te hard rijden veel zwaarder gestraft worden.

Van een automobilist die de voor de eerste keer een ongeluk veroorzaakt terwijl hij te veel heeft gedronken zal het rijbewijs voor een langere periode worden ingetrokken. Nu is dat maximaal 180 dagen, afhankelijk van het gemeten alcoholpromillage. Wie daarna nog eens de fout ingaat, moet zijn rijbewijs voorgoed inleveren als het aan de minister ligt.

Ook moeten er strengere sancties komen voor een ongeval met vluchtmisdrijf en moet het boetesysteem voor verkeersovertredingen worden herzien.

Het aantal verkeersongelukken in Griekenland behoort tot het hoogste van Europa. Vorig jaar waren 5000 mensen betrokken bij een verkeersongeval. In een jaar tijd vielen er 1800 doden in het Griekse verkeer, dat zijn er 5 per dag.

In februari van dit jaar zorgde een gruwelijk auto-ongeluk waarbij vier mensen omkwamen voor grote verontwaardiging in Griekenland. Een Porsche reed met een snelheid van zo’n 200 kilometer per uur in op een andere auto bij een parkeerplaats langs de snelweg tussen Athene en Lamia.

In februari 2016 kwam de populaire Griekse zanger Pantelis Pantelis om bij een verkeersongeluk in Athene. Hij reed veel te hard en er werden grote hoeveelheden alcohol in zijn bloed aangetroffen.

One Response to Notoire drankrijders riskeren levenslang rijverbod

  1. […] Notoire drankrijders riskeren levenslang rijverbod […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: