Megaproces tegen Gouden Dageraad hervat

In de speciaal ontworpen rechtszaal in de Korydallos-gevangenis is het proces tegen Gouden Dageraad hervat na een zomerreces.

Het megaproces tegen 70 leden van Gouden Dageraad, inclusief de complete partijtop, begon in april 2015. Zij worden beschuldigd van lidmaatschap en het leiden van een criminele organisatie, verboden wapenbezit en zware mishandeling van migranten en leden van linkse organisaties. Het dossier tegen de partij telt 700 pagina’s.

Er zit niet veel schot in de zaak. Het proces werd al diverse keren opgeschort, mede omdat anarchisten de orde verstoorden in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie heeft 131 getuigen opgeroepen die kunnen verklaren dat de extreemrechtse partij een criminele organisatie is. Tot dusver zijn er 112 mensen gehoord.

Het Griekse Openbaar Ministerie startte in 2013 een grootscheeps onderzoek naar Gouden Dageraad, nadat op 18 september de linkse hiphop-artiest Pavlos Fyssas was doodgestoken door een aanhanger van de de extreemrechtse partij.

De Gouden Dageraad is de derde partij van Griekenland. Bij de verkiezingen in 2015 behaalde de extreemrechtse partij 18 van de 300 zetels in het parlement.

 

3 Responses to Megaproces tegen Gouden Dageraad hervat

  1. […] Megaproces tegen Gouden Dageraad hervat […]

  2. […] De moord op Fyssas heeft geleid tot een omvangrijk politie-onderzoek naar de illegale activiteiten van de Gouden Dageraad. Tientallen leden werden gearresteerd, inclusief kopstukken en parlementsleden van de partij. Het megaproces tegen Gouden Dageraad is al diverse keren opgeschort. Begin deze maand is het proces weer hervat. […]

  3. […] een aanhanger van Gouden Dageraad doodgestoken in Keratsini. Het incident was de aanleiding voor het megaproces dat momenteel tegen de extreemrechtse partij wordt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: