Frappé, de befaamde Griekse ijskoffie, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Tijdens de 82e Thessaloniki International Fair (TIF) wordt daarom een eerbetoon gebracht aan het drankje.
Tijdens de Thessaloniki International Fair, die van 9 tot 17 september wordt gehouden, krijgt de frappé een eigen museum. Nadat ze alles hebben geleerd over (de geschiedenis van) koffie, kunnen bezoekers op het terras genieten van een koude frappé. Het ‘Frappé powered by Nescafé’-museum, is een initiatief van TIF en Nestlé.
De frappé werd in 1957 – min of meer bij toeval – uitgevonden door Dimitrios Vakondios, een medewerker van Nestlé Food. Hij stond op de TIF en wilde in zijn pauze een kopje koffie maken, maar kon nergens kokend water vinden. In plaats daarvan gebruikte Vakondios koud water en niet veel later was de frappé geboren.
Het glas schuimig geklopte ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. zou uitgroeien tot een essentiële accessoire voor de levensstijl van veel Grieken.
[…] Jarige frappé krijgt tijdelijk museum […]
[…] ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. Vorig jaar kreeg de jarige φραπέ zelfs een tijdelijk museum. Maar wist je dat deze populaire koffie in 1957 eigenlijk per toeval werd […]
[…] ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. Vorig jaar kreeg de jarige φραπέ zelfs een tijdelijk museum. Maar wist je dat deze populaire koffie in 1957 eigenlijk per toeval werd uitgevonden? Lees verder […]
[…] ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. Vorig jaar kreeg de jarige φραπέ zelfs een tijdelijk museum. Maar wist je dat deze populaire koffie in 1957 eigenlijk per toeval werd uitgevonden? Wie had […]
[…] ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. In 2017 kreeg de jarige φραπέ zelfs een tijdelijk museum. Maar wist je dat deze populaire koffie in 1957 eigenlijk per toeval werd […]