‘Inwonersaantal Griekenland krimpt met bijna 20%’

In 2050 zal het aantal inwoners van Griekenland met 18 procent zijn afgenomen. Dat blijkt uit een studie naar de demografische toekomst van Europa van het Berlijnse Instituut voor Bevolking en Ontwikkeling.

In 2016  telde Griekenland 10,75 miljoen inwoners, dat zal naar verwachting dalen naar 9,9 miljoen in 2030 en 8,9 miljoen in 2050.

De krimp is een gevolg van de economische crisis, die vooral jonge mensen heeft getroffen en wordt gezien als belangrijkste reden voor het dalende geboortecijfer. Het geboortecijfer in Griekenland is een van de laagste in de Europese Unie. Daarnaast vertrekken Griekse jongeren naar het buitenland omdat ze denken daar een betere toekomst te kunnen opbouwen.

Ook heeft Griekenland te maken met een snel vergrijzende bevolking. Van alle Grieken is 21 procent ouder dan 65 jaar en er worden ieder jaar minder dan 100.000 baby’s geboren. In Europa is dat cijfer alleen in Italië hoger. Volgens het Berlijnse Instituut voor Bevolking en Ontwikkeling heeft Griekenland in 2050 het hoogste aantal gepensioneerden ten opzichte van werkenden.

2 Responses to ‘Inwonersaantal Griekenland krimpt met bijna 20%’

  1. […] Inwonersaantal Griekenland krimpt met bijna 20% […]

  2. Frans Cortvriendt schreef:

    dat betekent dat de Griekse staatsschuld door nog minder mensen terug betaalt moet worden. Deze situatie is binnen enkele jaren onhoudbaar en zal in ons gezicht ontploffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: