Extra EU-geld voor huisvesting vluchtelingen

Griekenland krijgt van de EU 209 miljoen euro extra noodhulp voor de opvang van gestrande migranten en vluchtelingen.

Van dat bedrag is 151,4 miljoen euro bestemd voor huisvesting van vluchtelingfamilies, meldt persbureau Reuters. Het plan moet zorgen voor 22.000 woonlocaties op het vasteland en 2000 op de Griekse eilanden. Voor het project wordt samengewerkt met het VN-vluchtelingenagentschap UNCHR. Aan het einde van dit jaar moeten 30.000 vluchtelingen en migranten in huurwoningen zijn ondergebracht.

Met het overige deel van de noodhulp (57,6 miljoen euro) worden vluchtelingen en asielzoekers voorzien van een maandelijkse toelage zodat ze zelf basisbehoeften als voedsel, medicijnen en toegang tot het openbaar vervoer kunnen betalen. De hoogte van deze toelage is afhankelijk van de gezinssamenstelling. Ook is er geld voor gezondheidszorg, psychosociale bijstand en onderwijs.

“Deze nieuwe fondsen moeten werkelijk verandering brengen in de manier waarop wij hulp bieden”, zei Christos Stylianides, Eurocommissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing. “Het doel van deze nieuwe projecten is om de vluchtelingen uit de opvangkampen te krijgen en ze te helpen om een veiliger en normaler leven te leiden.”

De nieuwe financiële bijdrage brengt het totaal aan Europese hulp voor Griekenland vanwege de vluchtelingencrisis op 401 miljoen euro.

Volgens de officiële cijfers herbergt Griekenland momenteel 62.407  vluchtelingen en migranten. Dit zijn voornamelijk Syriërs, Afghanen en Irakezen. Zij kunnen niet meer verder reizen omdat de Europese landsgrenzen in maart vorig jaar voor hen zijn gesloten. De meesten verblijven in overvolle opvangkampen.

2 Responses to Extra EU-geld voor huisvesting vluchtelingen

 1. Martijn schreef:

  Fijn hoor, die EU. De veronderstelde en afgedwongen EU saamhorigheid blijkt een voorspelde en uitgekomen ramp. Vooral voor Griekenland en Italië.
  Onze EU vrindjes van Polen, Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk hebben allang barrières opgeworpen om migrantentoestroom en -opvang tegen te houden.
  Fijn hoor, die EU. Griekenland, Italië: zoek het maar uit. Jullie EU vrindjes, Brussel als EU aanjager voorop, laten jullie volkomen barsten.
  Hoog tijd om de hele EU in zijn/haar (genderneutrale) vorm op te blazen.
  Martijn.

 2. […] Extra EU-geld voor huisvesting vluchtelingen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: