Athene legt beslag op terrassen wanbetalers

Athene heeft de jacht geopend op café’s, bars en restaurants die niet betalen voor het gebruik van de openbare ruimte in het centrum van de stad. Om achterstallige terrasbelastingen te innen worden stoelen en tafels van de etablissementen in beslag genomen.

Volgens loco-burgemeester Andreas Varelas is het niet eerlijk dat bij burgers al eigendommen in beslag worden genomen als ze een schuld van slechts 1000 euro hebben, terwijl ondernemers die enorme winsten maken wegkomen met hun wanbetaling.

Vorige week werd bij Likovrysi, één van de oudste café-restaurants in de wijk Kolonaki,beslag gelegd op het terrasmeubilair. De eigenaar had een schuld van 415.000 euro bij de gemeente omdat hij al vijf jaar niet had betaald voor het gebruik van de publieke ruimte.

Ook zijn terrasvergunning is de eigenaar van Likovrysi voorlopig kwijt. “Hij moet eerst zijn schulden aflossen of een betalingsregeling treffen, voor we weer een vergunning geven”, zegt Varelas in de krant Kathimerini.

In totaal heeft Athene nog 325 miljoen euro tegoed van horeca-ondernemers die – in sommige gevallen al sinds 2012 – niet betalen voor het gebruik van de stoep. “Maar er zijn veel eigenaren die wel gewoon hun lasten betalen”, aldus Varelas, die er aan toevoegde dat de meeste zaken bij het Omonia-plein niet kampen met achterstallige betalingen.

3 Responses to Athene legt beslag op terrassen wanbetalers

 1. F.Bolssens schreef:

  Grieken willen alleen maar zakkenvullen maar belasting betalen !! ho maar. Terecht dat hier een einde aan komt zodat de burgers het wat minder zwaar krijgen want die kunnen ze wel pakken door minde pensioen en loon te betalen. De GROTE man blijft weer onaangeroerd. Na 20 jaar zal er misschien een einde komen aan de maffia praktijken van de Griekse leiders en b.v. olimagnaten.

 2. Martijn schreef:

  Trieste gang van zaken, zoals gebruikelijk. Vraag, wet en schuld liggen bij beide partijen. Mensen en politiek moeten dit oplossen.
  Mijnheer Bolssens, niet alleen Grieken willen “alleen maar zakkenvullen”. Kijk om u heen en u zult zien dat dit een wereldwijde bezigheid is, inclusief beschaafd Nederland.
  Martijn.

 3. Rob Alberts schreef:

  Betalen wordt dus de nieuwe norm

  Zonnige groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: