Maria Sakkari strandt in derde ronde op Wimbledon

Maria Sakkari is op Wimbledon in de derde ronde gestrand. De Griekse kampioene verloor in twee sets van de Britse Johanna Konta: 6-4 en 6-1.  Voor Sakkari was het haar beste prestatie ooit op het gras van Wimbledon.

In de tweede ronde won ze met 6-7 (6-8), 6-4 en 6-4 van de Tsjechische Kristyna Pliskova, op Wimbledon als derde geplaatst en één van de favorieten voor de titel.

Ondanks de goede prestaties van Sakkari, die in januari van dit jaar  ook de derde ronde op de Australian Open bereikte, is tennis geen grote sport in Griekenland. “Het komt na voetbal, basketbal en hardlopen, maar het wordt steeds groter. Soms word ik zelfs op straat herkend”, aldus de huidige nummer 101 van de WTA-ranglijst tegen The Independent.

De 21-jarige Atheense verhuisde drie jaar jaar geleden voor haar tenniscarrière naar Barcelona, ondanks bezwaren van haar moeder. “Ze wilde niet dat ik proftennisster zou worden, omdat het een te zwaar leven is.”

Haar moeder was zelf ook proftennisster: Angeliki Kanellopoulou bereikte in 1985 en 1987 de derde ronde op Roland Garros en haar hoogste positie op de WTA-ranglijst was plaats 48.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: