Opknapbeurt voor verpauperd Pedion tou Areos Park

De Griekse regio Attica heeft 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor renovatie, onderhoud en het verbeteren van de veiligheid van het Pedion tou Areos Park in Athene. Daarnaast is er nog 6,5 miljoen gereserveerd voor nieuwe toekomstige projecten.

Ooit bruiste het park in het centrum van Athene, maar de laatste jaren is het in verval geraakt en wordt het veelvuldig bezocht door drugsgebruikers, vluchtelingen en illegale migranten. Vorig jaar maakte Brandpunt een reportage over jonge vluchtelingen die hun lichaam verkopen in het park.

Om het park nieuw aanzien te geven, zijn er de afgelopen maanden 880 bomen, 9100 struiken en 1400 vaste planten aangeplant. Het bestaande groen krijgt een snoeibeurt, er komt nieuwe verlichting en het hele gebied wordt opgeruimd. Voor de beveiliging van het park wordt een particulier bedrijf in de arm genomen, een andere partij moet het beheer voor zijn rekening gaan nemen.

Om het Pedion tou Areos Park weer aantrekkelijk te maken voor het publiek zullen er (sportieve en culturele) evenementen worden georganiseerd. “Maar we zijn nog lichtjaren verwijderd van een Europees park”, zei Rena Dourou, de gouverneur van Attica. In 2018 moet de renovatie afgerond zijn.

 

One Response to Opknapbeurt voor verpauperd Pedion tou Areos Park

  1. Martijn schreef:

    Positief nieuws. Dat mag ook wel eens een keer. Die “paar miljoen” steken schril af bij de miljarden waar regeringsleiders, EU en IMF het over hebben.
    Maar maak er geen Europees park van, wat dat ook moge zijn, gouverneur van Attica, Rena Dourou.
    Het is een Grieks park in Athene, rijp voor renovatie. Daar heeft de EU niets mee te maken. Park is voor de Grieken en gewenste toeristen.
    Martijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: