Griekenland legaliseert ‘mediwiet’

mediwietGriekenland is het zesde EU-land waar cannabis voor medisch gebruik gelegaliseerd wordt. Premier Tsipras heeft gezegd dat Griekse artsen binnenkort zogenaamde ‘mediwiet’ mogen voorschrijven aan patiënten.

“Van nu af verandert het land. Griekenland behoort nu tot de landen waar het legaal is om voor een verscheidenheid aan medische aandoeningen cannabis voor te schrijven aan patiënten”, zei Tsipras op een persconferentie. Details over de kweek en distributie werden niet bekend gemaakt.

Tsipras zei ook dat cannabis voortaan onder klasse B-geneesmiddelen valt, net als methadon en opium voor medisch gebruik. Onder klasse A vallen onder meer LSD, heroïne en de synthetische drug MDMA. Recreatief gebruik van cannabis blijft verboden in Griekenland, al wordt het zelden bestraft.

Nederland, Tsjechië, Finland, Spanje en Portugal gingen Griekenland al voor bij het legaliseren van cannabis voor medisch gebruik. Cannabis wordt voorgeschreven bij spierkrampen, chronische pijn, posttraumatische stressstoornissen, epilepsie, MS en kanker.

2 Responses to Griekenland legaliseert ‘mediwiet’

  1. Martijn schreef:

    Goede stap van Griekenland, dat wel andere zorgen heeft. Maar ook deze probleempjes moeten opgelost worden.
    Als de hele sector homoeopathische geneeskundigen allerhande natuurgeneesmiddelen kan uitstrooien, kan daar gelegaliseerde cannabis voor medische doeleinden ook bij. Als dit behoeftige patiënten helpt is het geen verwerpelijke, maar logische en menslievende stap.
    Martijn.

  2. […] Griekenland legaliseert ‘mediwiet’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: