Toename aantal illegale oversteken vanuit Turkije

Het aantal vluchtelingen en migranten dat de oversteek maakt naar de Griekse eilanden is in juni gestegen vergeleken met een maand eerder. Vooral op Lesbos kwamen vorige maand meer mensen aan. De stijging is waarschijnlijk toe te schrijven aan het goede weer.

In de laatste week van juni arriveerden in totaal 813 mensen vanuit Turkije op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Dat meldt Athens News Agency op basis van cijfers die de Griekse overheid heeft gepubliceerd. De opvangkampen op de eilanden zitten nog altijd overvol.

Op Lesbos kwamen in juni volgens cijfers van de politie 940 vluchtelingen en migranten aan. Dat is het hoogste aantal aankomsten van dit jaar. In januari waren het er 456, in februari 252, in maart 336, in april 281 en in mei 534.

Op Chios daalde het aantal aankomsten juist. Daar arriveerden vorig maand 309 mensen, tegenover 324 in januari, 275 in februari, 825 in maart, 505 in april en 948 in mei. Op Samos bleef het aantal met 249 aankomsten in juni grotendeels op hetzelfde niveau. In januari kwamen er 232 mensen aan, tegenover 172 in februari, 247 in maart, 243 in april en 249 in mei.

In totaal arriveerden er in juni 1701 mensen op de Griekse eilanden. In de eerste zes maanden van dit jaar waren dat er 8975 volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Locaties van vluchtelingen in Griekenland (per 27 juni 2017)

Klik op de afbeelding voor een groot exemplaar

Bron: UNHCR

One Response to Toename aantal illegale oversteken vanuit Turkije

 1. Martijn schreef:

  Arm Griekenland, ongewild gedwongen in meervoudige spagaat.
  Barre economie, bizarre bezuinigingen voor eigen volk, en een niet aflatende stroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten.
  EU en IMF kijken ernaar vanaf de zijlijn, zijn vooral druk met zichzelf. Kijken, en wenden het hoofd af. Grieks probleem.
  EU stond in mijn marconist-vaartijd voor Eenzijdige Uitzending. Ontvangst van telegrafische berichten in moeilijk bereikbare gebieden.
  EU tegenwoordig lijkt meer op Eenzijdige Uitsluiting, ipv Europese Unie.
  Arm Griekenland, ik voel met u mee, en probeer, zonder opgeschorte AOW, u volgend jaar weer eens enkele dagen te bezoeken. Met NL vrienden die ik in 1991 in uw land heb mogen ontmoeten.
  Martijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: