Vuilnismannen Athene beëindigen staking

De vuilnismannen in Athene zijn weer aan het werk gegaan. Vakbond POE-OTA heeft besloten de staking af te blazen omdat de volksgezondheid in het geding kwam. De autoriteiten hadden daarop aangedrongen.

Het huisvuil werd twaalf dagen niet opgehaald terwijl de temperatuur in de Griekse hoofdstad opliep tot 40 graden Celsius. Dat resulteerde in stinkende bergen rottend afval op straat. Alleen bij ziekenhuizen werd het afval wel opgehaald.

De vuilnismannen staakten omdat aflopende tijdelijke contracten niet worden omgezet in een vast contract, ondanks een toezegging van de minister. Volgens de vakbond gaat het om 10.000 contracten. Het permanent inhuren van contractwerkers gaat in tegen de gemaakte afspraken met de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds, die eisen dat Griekenland het aantal ambtenaren inkrimpt.

Na het beëindigen van de staking zijn de vuilnismannen direct aan de slag gegaan om het vuilnis op te halen. Het zal naar verwachting zo’n drie dagen duren voor Athene is bevrijd van de stinkende afvalberg. De vakbond beraadt zich nog op andere acties. Vanmorgen hielden vuilnismannen een protestmars in het centrum van Athene.

Ook in andere Griekse steden staakten de vuilophaaldiensten. Sommige steden, waaronder Thessaloniki, hebben externe bedrijven ingehuurd om het vuilnis op te halen en zo de overlast te beperken.

Advertenties

2 Responses to Vuilnismannen Athene beëindigen staking

  1. […] tijdens haar werk aan een hartaanval. Ze moest twee diensten binnen 24 uur draaien nadat de staking van de vuilnismannen was […]

  2. […] Vuilnismannen Athene beëindigen staking […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: