Staking vuilnismannen; afval hoopt zich op in Athene

In de straten van Athene hoopt het vuil zich op, nu de vuilnismannen al vier dagen geen afval ophalen. Ze staken omdat aflopende tijdelijke contracten niet worden omgezet in een vast contract, zoals wel was beloofd.

Enkele maanden geleden deed minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourletis de belofte dat werknemers van de reinigingsdienst een vast contract zouden krijgen na het verlopen van hun tijdelijke contract. In mei oordeelde de Algemene Rekenkamer dat het permanent inhuren van contractwerkers in strijd met de wet is. Daardoor vrezen ongeveer 6500 werknemers dat ze hun baan kwijtraken.

In een gesprek met de gemeentelijke vakbond POE-OTA zei Skourletis deze week dat hij gaat proberen om aflopende contracten met twee maanden te verlengen en 2500 mensen een vast contract te geven. De bond ging daar niet mee akkoord en kondigde meer acties aan.

Inmiddels groeit de stinkende afvalberg in Athene – en andere steden en dorpen in Griekenland – gestaag. Ook op toeristische plekken rond de Acropolis, zoals het Syntagma-plein, Monastiraki, Plaka, en het Archeologisch Museum, ligt veel vuil.

Door de hoge temperaturen is de geur op sommige plaatsen ondraaglijk en met een hittegolf in het vooruitzicht wordt dat alleen nog maar erger. De gemeente Athene verzoekt haar inwoners hun afval zo min mogelijk op straat te zetten zodat de volksgezondheid niet in gevaar komt.

Advertenties

4 Responses to Staking vuilnismannen; afval hoopt zich op in Athene

  1. Ton Boxem schreef:

    Wat je belooft moet je doen en wat je niet kunt nakomen moet je niet beloven

  2. […] Staking vuilnismannen; afval hoopt zich op in Athene […]

  3. […] staking van de vuilnismannen begon vorige week en zal nog zeker tot 29 juni duren. De onderhandelaars van de bonden zeggen dat de Griekse minister […]

  4. […] huisvuil werd twaalf dagen niet opgehaald terwijl de temperatuur in de Griekse hoofdstad opliep tot 40 graden Celsius. Dat resulteerde in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: