PVV: ‘Grieken geven al hun geld uit aan ouzo en souvlaki’

Het besluit van de Eurolanden dat Griekenland binnenkort 8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds krijgt voor het aflossen van schulden, heeft tot Kamervragen geleid van de PVV.

Vorige week keurde de Eurogroep de nieuwe uitbetaling goed nadat IMF-baas Christine Lagarde deelname aan het Griekse steunprogramma had beloofd, onder voorwaarde van toekomstige schuldverlichting voor de Grieken. Het IMF meent dat de schuld onhoudbaar is. Voor Nederland en Duitsland was IMF-deelname een voorwaarde.

PVV-leider Geert Wilders en Kamerleden Tony van Dijck en Vicky Maeijer zijn het niet eens met een nieuwe lening voor de Grieken en willen van minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem weten hoe hij  ‘aan de Nederlandse belastingbetaler uitlegt dat een land wat een schuld met een nieuwe schuld moet afbetalen nog steeds op Nederlands belastinggeld kan rekenen?’ De partij vindt dat Dijsselbloem Griekenland duidelijk moet maken ‘dat Nederland geen cent belastinggeld meer in deze bodemloze put zal stoppen’.

Ook vragen ze:

“Is de minister met de PVV van mening dat je niet al je geld kunt opmaken aan souvlaki en ouzo en vervolgens om bijstand kunt vragen? Zo ja, wanneer bent u van plan de Grieken te vertellen dat ze niet langer beloond worden voor hun fraude en bedrog? Zo nee, hoe legt u dit uit aan de Nederlanders die met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen?”

Drank en vrouwen

Met die vraag refereren de PVV-kamerleden aan de opmerking van Dijsselbloem die in maart van dit jaar bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat schoot. In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung zei Dijsselbloem: “Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om vervolgens u om bijstand te vragen”.

Naar eigen zeggen bedoelde Dijsselbloem met die opmerking dat solidariteit tussen landen gepaard gaat met de verplichting om de begroting op orde te maken. Maar de complete sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement eiste zijn vertrek en de Portugese premier noemde Dijsselbloem een ‘racist, xenofoob en seksist’. Ook in Griekenland werd verontwaardigd gereageerd op de uitspraak.

Advertenties

4 Responses to PVV: ‘Grieken geven al hun geld uit aan ouzo en souvlaki’

 1. […] PVV: ‘Grieken geven al hun geld uit aan ouzo en souvlaki’ […]

 2. Ton Boxem schreef:

  Misselijkmakend minderwaardig gedoe….

 3. ingrid osephius schreef:

  Al hun geld meneer Wilders? Het minimum loon is 575 per maand. 28% is werkeloos en is met het hele gezin weer bij oma ingetrokken om van haar gehalveerde pensioen te leven. Het zou toch zo heerlijk zijn wanneer mensen met grote monden zich eerst eens goed informeerden voordat ze die scheur opentrokken.

  • Natascha schreef:

   Precies. Het probleem is dat veel mensen dat niet willen horen /geloven. Goedkoop populisme van Wilders & Co gaat er daarentegen in als zoete koek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: