Geen goals, wel rake klappen bij Bosnië-Griekenland

Griekenland heeft aan het WK-kwalificatieduel in Bosnië-Herzegovina één punt overgehouden. De wedstrijd in Zenica bleef steken op 0-0. Maar na afloop had niemand het meer over de uitslag. Want doelpunten vielen er weliswaar niet, maar rake klappen des te meer.

Na het laatste fluitsignaal kregen Edin Dzeko en Kostas Manolas – ploeggenoten bij AS Roma – het met elkaar aan de stok. Dzeko zocht de Griek op en duwde hem in het gezicht, Manolas reageerde ook met een duw. Diverse spelers en staf van beide teams vlogen elkaar vervolgens ook aan. Stephan Gilli, de Bosnische assistent-bondscoach stompte Giannis Gianniotas vol in het gezicht en sloeg de Griekse wisselspeler daarbij een tand uit zijn mond.

Het is nog niet bekend of de UEFA een onderzoek gaat instellen naar de vechtpartij op het veld. De Griekse aanvoerder Vassilis Torosidis was in ieder geval niet te spreken over de schermutselingen na afloop van de wedstrijd. “Het was een beschamend einde van de wedstrijd. Dit hoort niet thuis in het voetbal en ik hoop dat de UEFA de beelden bekijkt en actie onderneemt om de Bosniërs te bestraffen. Dezelfde speler (Dzeko) had tijdens de wedstrijd in Athene ook al zo’n agressieve houding. Hij zorgt voor problemen binnen en buiten het veld, als professional kan je je niet zo gedragen.”

Voor het beginsignaal ging het al mis op de tribunes. De Bosnische fans zouden door het Griekse volkslied heen hebben gefloten, tot woede van de Griekse supporters. “De Bosnische fans moeten zich schamen, ze hebben geen enkel respect getoond voor ons volkslied. Dat hoort niet in de voetballerij thuis”, vond Kostas Manolas. “Wij moeten ons bezig houden met de bal en het op het veld uitvechten, maar in plaats daarvan leek het wel oorlog.

Ook in de eerste ontmoeting met Bosnië-Herzegovina raakten de gemoederen danig verhit. De wedstrijd werd toen even stilgelegd na een opstootje waarbij Edin Dzeko en Kyriakos Papadopoulos met rood van het veld werden gestuurd en Sokratis Papastathopoulos in zijn onderbroek kwam te staan.

Griekenland blijft door het gelijkspel tweede in Poule H met zestien punten uit zes duels, achter koploper België. Op 31 augustus wordt de volgende WK-kwalifcatiewedstrijd gespeeld, dan krijgen de Grieken Estland op bezoek. Op 3 september speelt Griekenland thuis tegen België.

Stand groep H:

 1. België 6-16 (24- 2)
 2. Griekenland 6-12 (10- 3)
 3. Bosnië-Herz. 6-11 (13- 5)
 4. Cyprus 6- 7 ( 5- 9)
 5. Estland 6- 4 ( 5-17)
 6. Gibraltar 6- 0 ( 3-24)

 

 

 

Advertenties

2 Responses to Geen goals, wel rake klappen bij Bosnië-Griekenland

 1. Rob Alberts schreef:

  Te erg voor woorden.

  Bezorgde groet,

 2. […] Geen goals, wel rake klappen bij Bosnië-Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: