Scenario The Killing of a Sacred Deer wint in Cannes

De film The Killing of a Sacred Deer van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos heeft op het prestigieuze filmfestival van Cannes de prijs voor het beste scenario gewonnen. De film ging op het festival in première.

De critici en het publiek waren verdeeld over de duistere wraakthriller, maar het verhaal maakte indruk op de jury in Cannes. Het scenario werd geschreven door Lanthimos en zijn vaste creatieve partner Efthymis Filippou. The Killing of a Sacred Deer is geïnspireerd op de tragedie Iphigeneia van Euripides. In het klassieke stuk moet koning Argamemnon zijn dochter Iphigeneia offeren aan de godin Artemis.

De film gaat over gaat over hartchirurg Steven Murphy (gespeeld door Colin Farell), die wordt gestalkt door de tiener Martin. Hij blijkt de zoon te zijn van een man die op de operatietafel van de dronken Murphy is overleden en hij wil wraak. De chirurg moet zijn vrouw (Nicole Kidman), puberdochter of jonge zoon doden. Doet hij dat niet, dan zullen zij allemaal een gruwelijke dood sterven.

Lanthimos moest de prijs voor het beste scenario delen met de Schotse regisseur Lynne Ramsay (You Were Never Really Here). In 2015 won de Griekse regisseur met The Lobster de juryprijs op het filmfestival van Cannes. De 43-jarige Lanthimos, een pionier op het gebied van de zogenaamde Griekse ‘weird wave’-cinema, wordt geroemd als een van de meest intrigerende Europese regisseurs van dit moment.

De Nederlandse première van The Killing of a Sacred Deer staat gepland voor oktober 2017.

2 Responses to Scenario The Killing of a Sacred Deer wint in Cannes

  1. […] Scenario ‘The Killing of a Sacred Deer’ wint in Cannes […]

  2. […] intrigerende Europese regisseurs van dit moment. Zijn vorige film, The Killing of a Sacred Deer, won vorig jaar op het filmfestival van Cannes de prijs voor het beste […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: