Geen treinen tussen 30 mei – 1 juni door staking

Update 29 mei: De treinen, Proastiakos en metro van / naar de luchthaven van Athene rijden op 30 en 31 mei gewoon volgens dienstregeling, omdat de werkonderbrekingen van het personeel toch niet doorgaan. Op 1 juni rijden ze niet vanwege de geplande 24-uursstaking.

Het treinverkeer in Griekenland komende week zwaar verstoord. TRAINOSE heeft van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni alle intercity’s en treinen van de Atheense voorstedelijke spoorlijn (Proastiakos) geannuleerd.

Het Griekse spoorbedrijf nam die beslissing vanwege aangekondigde werkonderbrekingen en een 24-uursstaking van het treinpersoneel. Het personeel protesteert tegen de slechte conditie van de spoorweginfrastructuur en de arbeidsvoorwaarden.

In een verklaring zegt TRAINOSE de reizigers te willen ‘beschermen tegen overlast, ongemakken en verwarring’ door de acties van het personeel.

Vanwege de stakingen rijden er van 30 mei tot en met 1 juni ook geen metro’s van en naar de Atheense luchthaven Eleftherios Venizelos. Metrolijn 3 (de blauwe lijn) rijdt op die dagen niet verder dan station Doukissis Plakentias. De overige metrolijnen rijden wel volgens schema.

One Response to Geen treinen tussen 30 mei – 1 juni door staking

  1. […] Luchthaven Athene onbereikbaar door treinstaking […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: