Docu: Golden Dawn – A personal affair

“Mijn levenspartner is een Jood, een van mijn zoons is homo, de ander een anarchist en ik ben een linkse feministische en een dochter van immigranten. Als Gouden Dageraad aan de macht komt, is ons enige probleem op welke wagen ze ons zullen zetten.” Met deze woorden begint de Griekse journalist Angélique Kourounis haar documentaire ‘Golden Dawn; a personal affair’.

Met de film probeert ze er achter te komen wat er omgaat in het hoofd van de neonazi next door. Ze verdiepte zich in de extreemrechtse Gouden Dageraad, die jarenlang minder dan 0,2 procent van de stemmen kreeg maar nu 18 zetels in het parlement bezet. Hoe kan een partij die geweld, haat en seksisme aanmoedigt, na iedere gewelddadige aanval in populariteit stijgen? Via haar persoonlijke obsessies, zorgen en angsten doet Kourounis een poging die vraag te beantwoorden.

Golden Dawn: A personal affair werd al vertoond op 12  filmfestivals in Griekenland, Europa, de VS en Canada en op meer dan 170 lokale screenings. De film is vanaf nu ook online te zien (met Engelse ondertitels).

One Response to Docu: Golden Dawn – A personal affair

  1. […] Docu: Golden Dawn – A personal affair […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: