Gouden Dageraad-politicus uit parlement gezet

Gouden Dageraad-parlementslid Ilias Kasidiaris is door de bewaking verwijderd uit het parlement nadat hij verbaal en fysiek uithaalde naar een collega-politicus.

Op videobeelden is te zien dat Kasidiaris aan het woord is tijdens een parlementair debat als hij Nikos Dendias, parlementslid voor Nea Dimokratia en ex-minister van Defensie, die voor hem voorbijloopt toeschreeuwt: “Ga weg! Zie je niet dat ik aan het woord ben!”

Wat er daarna gebeurt is niet te zien op beeld, maar volgens Griekse media werd Dendias met geweld weggeduwd. Een verslaggever van publieke omroep ERT bevestigde de fysieke aanval en zei dat Dendias zijn evenwicht verloor en bijna op een stoel viel.

“Hij zei ‘hee, waar ga jij naartoe?’en duwde me met twee handen”, verklaarde Dendias later tegen de krant Kathimerini. “Ik bleef stilstaan en hij maakte een beweging om me aan te vallen, maar anderen hielden hem tegen. Hij pakte een paar flessen en gooide water naar me.”

Commissievoorzitter Makis Balaouras verzocht parlementsleden van de extreemrechtse partij daarop om de zaal te verlaten. Een agent werd erbij gehaald om de 36-jarige Kasidiaris, die wel vaker last heeft van losse handjes,  uit het parlement te zetten.

De extreemrechtse politicus werd in februari ook al uit het parlement verwijderd nadat hij Defensieminister Panos Kammenos beledigde. In 2012 deelde Kasidiaris tijdens een live televisiedebat een vuistslag uit aan een vrouwelijk communistisch parlementslid. Ook werd hij verdacht van betrokkenheid bij de organisatie van aanslagen op buitenlanders, lidmaatschap van een criminele organisatie en verboden wapenbezit.

4 Responses to Gouden Dageraad-politicus uit parlement gezet

  1. Rob Alberts schreef:

    Zorgelijk …

    Democratische en vredelievende groet,

  2. […] Gouden Dageraad-politicus uit parlement gezet […]

  3. […] 36-jarige Kasidiaris is al vaker in opspraak geraakt. Dit jaar werd hij tweemaal uit het Griekse parlement verwijderd omdat hij verbaal en fysiek uithaalde naar een collega-politicus. In 2012 deelde Kasidiaris tijdens […]

  4. […] van zes maanden wegens ophitsing en het aanzetten tot geweld. In datzelfde jaar werd hij tweemaal uit het Griekse parlement verwijderd  omdat hij verbaal en fysiek uithaalde naar een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: