Dode door bosbrand, verdachte opgepakt

Een grote bosbrand bij het kustplaatsje Agioi Theodori in Korinthe heeft een persoon het leven gekost. Dat heeft de brandweer bekendgemaakt.

Het verkoolde lichaam werd gevonden in een ravijn, het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Een 84-jarige man en een 80-jarige vrouw, die werden ingesloten door het vuur, liepen ernstige brandwonden op. Een 79-jarige vrouw wordt nog vermist.

De brand ontstond gistermiddag in een bebost landbouwgebied in de regio Panorama-Masiari en breidde zich uit naar het nabijgelegen dorp.  Een huis ging volledig in vlammen op, vier andere huizen werden beschadigd door de brand.

Vandaag werd een 28-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het veroorzaken van de brand. Hem wordt nalatigheid verweten bij het verbranden van uitgegroeide beplanting naast een kas. Door de droogte kon het vuur zich snel verspreiden.

Sinds enkele dagen gaat Griekenland gebukt onder droogte en hoge temperaturen. Met blusvliegtuigen en helikopters kon de brandweer de vuurhaard blussen.

One Response to Dode door bosbrand, verdachte opgepakt

  1. […] Dode door bosbrand, verdachte opgepakt […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: