Demy eindigt als 19e op Songfestival

Klik op de foto’s voor een groter exemplaar

Griekenland is op het Eurovisie Songfestival als 19e geëindigd. Het nummer This is Love van zangeres Demy kreeg tijdens de finale in het International Exhibition Centre in Kiev in totaal 77 punten van de vakjury’s en de televoters.

Het Eurovisie Songfestival 2017 werd gewonnen door Portugal. Salvador Sobral verzamelde met Amar pelos dois  758 punten. Het is de eerste keer dat Portugal het liedjesfestijn wint. Salvador was zowel bij de vakjury’s als bij de televoters het populairst.

In de halve finale van 9 mei eindigde Demy met 115 punten op plaats tien, de laatste plek die recht geeft op deelname aan de finale. Die eerste halve finale werd gewonnen door Portugal.

Sinds 2004 eindigde Griekenland drie keer eerder niet bij de beste tien landen in de grote finale van het Songfestival. In 2012 kwam Eleftheria Eletheriou met Aphrodisiac niet verder dan een 17e plaats, in 2014 eindigde Rise Up van Freaky Fortune feat. RiskyKidd als 20e en in 2015 werd Maria Elena Kyriakou 19e met het nummer One last breath.

Vorig jaar strandde Griekenland in de halve finale van het Songfestival, omdat het nummer Utopian Land van de band Argo met niet bij de beste tien eindigde. Hoogtepunt was 2005: toen won Helena Paparizou het Songfestival met My number one.

Het optreden van Demy in de finale:

4 Responses to Demy eindigt als 19e op Songfestival

  1. […] Demy eindigt als 19e op Songfestival […]

  2. […] jaar werd Griekenland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door zangeres Demy met het nummer ‘This is love’. Zij eindigde toen als negentiende. Sinds 2004 eindigde […]

  3. […] finale van het Songfestival. Sinds 2004 eindigden de Grieken vier keer (in 2012, 2014, 2015 en 2017) niet bij de beste tien in de finale. In 2016 strandde de band Argo ook in de halve finale. In 2005 […]

  4. […] het Songfestival. ‘This is our night’ waarmee Sakis Rouvas in 2009 als 7e eindigde en ‘This is love’ van Demy (een 19e plaats in 2017) zijn van zijn hand. Ook schreef Kontopoulos nummers voor diverse andere […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: