Trein ontspoort bij Thessaloniki; 3 doden

Bij een treinongeluk in de buurt van Thessaloniki, zijn vanavond rond 21.40 uur lokale tijd drie doden gevallen. Ten minste zeven mensen raakten gewond, van wie er twee in levensgevaar zijn.

De machinist is een van de dodelijke slachtoffers, meldt de Griekse treinmaatschappij Trainose, die eerder verklaarde dat er vier mensen waren verongelukt. Dat aantal is later door de nationale crisisdienst naar beneden bijgesteld.

Een intercity  van OSE met vijf wagons  was onderweg van Athene naar Thessaloniki toen hij door nog onbekende oorzaak ontspoorde bij de stad Adendro, op 40 kilometer van Thessaloniki. Volgens lokale media kwam de trein tegen een huis tot stilstand. De locomotief schoot door de onderste verdieping van het gebouw. De twee bewoners konden zich in veiligheid brengen door van het balkon te springen.

Op de plaats van het ongeval zijn reddingsdiensten massaal aanwezig. De wagons van de trein zijn zwaar beschadigd. De brandweer helpt bij de evacuatie en er wordt gezocht naar passagiers die nog vastzitten in het wrak. Er waren ongeveer 100 passagiers aan boord van de intercity.

 

2 Responses to Trein ontspoort bij Thessaloniki; 3 doden

  1. […] Trein ontspoort bij Thessaloniki; zeker 2 doden […]

  2. […] Athene naar Thessaloniki toen hij op 37 kilometer van de eindbestemming bij Adendro ontspoorde en tegen een woning tot stilstand kwam. Een treincoupé reed dwars door de benedenverdieping van het pand, de andere wagons kantelden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: