China wil meer samenwerking met Griekenland

Griekenland en China moeten meer gaan samenwerken op gebied van telecommunicatie, infrastructuur en energie. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping gezegd tijdens het bezoek van premier Alexis Tsipras aan Beijing.

Tsipras is in de Chinese hoofdstad voor de internationale conferentie over de ‘Nieuwe Zijderoute’ die op 14 mei begint. Griekenland is volgens Xi belangrijk op die route.

De Chinese president maakt zich sterk voor de – door China aangedreven – economische ontwikkeling van landen in Europa, Afrika en Azië. Hiervoor worden honderden miljarden euro’s gereserveerd, waarvan een groot deel bestemd is voor kolossale infrastructuurprojecten.

China stopt onder meer veel geld in de ontwikkeling van de haven van Piraeus. De Chinese scheepvaartmaatschappij Cosco kocht vorig jaar de meerderheid van de aandelen van de Piraeus Port Authority. Ook pompt China veel geld in Griekse energiebedrijven.

Afgelopen week werd bovendien bekend dat China inzet op een enorme stijging van het aantal toeristen uit eigen land in Griekenland. Vorig jaar waren het er 150.000, maar op niet al te lange termijn moeten dat er volgens Beijing anderhalf miljoen per jaar worden.

One Response to China wil meer samenwerking met Griekenland

  1. […] China wil meer samenwerking met Griekenland […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: