Kapitaalcontroles blijven tot eind 2018

De kapitaalcontroles in Griekenland zullen niet voor het einde van 2018 worden opgeheven. Dat heeft een bron uit de kredietsector gezegd tegen de Griekse krant Kathimerini.

Na afloop van de tweede review van het Griekse programma en de uitbetaling van de 7 miljard euro uit het steunfonds, worden verdere stappen verwacht op het gebied van het verlichten van kapitaalcontroles. Volgens de overeenkomst met de internationale schuldeisers moeten de Bank of Greece en het ministerie van Financiën een routekaart presenteren voor de versoepeling van de beperkingen.

De planning zou in de eerste plaats bedrijven moeten helpen door het verhogen van de limiet voor internationale transacties die betrekking hebben op import van producten of grondstoffen. Er zou ook worden gesproken over het optrekken van de wekelijkse opnamelimiet voor particulieren van 420 naar 500 euro.

De kapitaalcontroles werden eind juni 2015 ingesteld, toen er een mogelijke Grexit in de lucht hing en de banken drie weken gesloten waren om een bankrun te voorkomen. De regering nam de maatregelen om te voorkomen dat de banken zouden omvallen.

Sinds die tijd kunnen de Grieken slechts een gelimiteerd bedrag (maximaal 60 euro per dag) opnemen van hun bankrekening. Voor Grieken die hun geld uit het buitenland weer bij een Griekse bank onderbrachten, werden de regels versoepeld. Eerder werd verwacht dat de restricties aan het einde van 2016 zouden worden opgeheven.

Advertenties

One Response to Kapitaalcontroles blijven tot eind 2018

  1. […] Kapitaalcontroles blijven tot eind 2018 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: