Nieuwe veerbootstakingen op 16 en 17 mei

Update 17 mei: Staking Griekse veerboten met 48 uur verlengd

De Griekse veerboten blijven op 16 en 17 mei aan de kade liggen. De overkoepelende vakbond voor Griekse zeelieden (PNO) heeft een 48-uursstaking uitgeroepen.
Het personeel protesteert dan tegen de hervormingen van de sociale zekerheid en de arbeidsmarkt, die de Griekse regering heeft toegezegd aan de internationale schuldeisers. Het is niet de eerste keer dat ze om deze reden het werk neerleggen: op 1 mei bleven de ferry’s ook in de haven liggen. In december vorig jaar duurde de staking zelfs bijna een hele week.

In een verklaring laat de PNO weten dat de zeelui ‘hun stemmen verenigen met alle andere werknemers die de Griekse regering oproepen de maatregelen terug te draaien’. De vakbond doelt hierbij op de nieuwe pensioenkortingen en lastenverzwaringen die Athene vorige week overeenkwam met de internationale schuldeisers.

Reizigers die al tickets hebben geboekt wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun reisagent of de plaatselijke havenautoriteiten voor meer informatie. Passagiers van wie de reis wordt geannuleerd als gevolg van de staking, hebben recht op een volledige terugbetaling van hun ticket.

Eerder kondigde de PNO ook al stakingen aan. Mogelijk volgen er nog meer.  Op 17 mei staat er ook een landelijke algemene 24-uursstaking gepland als protest tegen de nieuwe hervormingen en bezuinigingsplannen. Op 18 mei stemt het Griekse parlement over die plannen.

Advertenties

One Response to Nieuwe veerbootstakingen op 16 en 17 mei

  1. […] Nieuwe veerbootstakingen op 16 en 17 mei […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: